Helsingborg HC Ungdom förlorade mot Bäcken
Montage
J20 Region

Förlängningsseger för Bäcken mot Helsingborg

ANNONS

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Bäcken avgöra den jämna matchen borta mot Helsingborg i J20 Region syd vår herr. Slutresultatet blev 3-4 (2-0, 1-2, 0-1, 0-1). Stor matchhjälte i förlängningen blev Walter Göransson som stod för det avgörande målet.

– Bra start på matchen av oss hela vägen igenom första perioden. Sedan börjar Bäcken ta över matchen och vi börjar slänga puck. Bara att ladda om till nästa match, tyckte Helsingborgs assisterande tränare Oskar Spires, efter matchen.

I och med detta har Bäcken fyra raka segrar i J20 Region syd vår herr.

Helsingborg startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Julius Ekeroth och Felix Kruse. Helsingborg ökade ledningen till 3-0 genom Alexander Stenson efter 6.00 i andra perioden.

Bäcken reducerade dock till både 3-1 och 3-2 genom Olle Widlund och Joel Benjaminsson efter 7.55 av perioden. 11.44 in i tredje perioden slog Ville Bodin till på pass av Lias Hedin och Victor Sténhoff och kvitterade för Bäcken. I förlängningen tog det 3.05 innan Bäcken också avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Walter Göransson, framspelad av Joel Saluäär.

Det här var Bäckens tredje uddamålsseger.

Helsingborg har nu sex poäng och Bäcken har elva poäng när båda lagen har spelat fyra matcher.

Helsingborg möter Mariestad i nästa match borta lördag 27 januari 14.00. Bäcken möter samma dag Mölndal hemma.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL