Mora vann mot IK Oskarshamn
J20 Nationell

Uddamålsseger för Mora mot Oskarshamn

Mora tog till slut hem segern mot Oskarshamn i matchen hemma i Smidjegrav Arena på söndagen. Matchen i J20 Nationell forts herr slutade 4-3 (1-2, 2-0, 1-1). Felix Johansson slog till 8.50 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Oskarshamn tog ledningen efter 6.39, genom Jonathan Lassander framspelad av Joel Jonsson och Liam Svensson.

Mora kvitterade till 1-1 efter 17.51, när Kalle Kratz slog till på pass av Lukas Nikolaj Pettersen-Finckenhagen och Ludvig Markman.

Oskarshamn tog ledningen på nytt efter 18.25, när Calle Karlsson fick träff assisterad av Joel Jonsson och Max Eriksson.

Efter 14.29 i andra perioden slog Johannes Frisk till, på pass av Anthon Nilsson-Andren och Ludwig Laband och kvitterade för Mora.

Anthon Nilsson-Andren gjorde dessutom 3-2 efter 19.06 framspelad av Petter Vesterheim.

8.05 in i tredje perioden nätade Oskarshamns Erik Perlaky framspelad av Nace Langus och Alexander Petersson och kvitterade för Oskarshamn.

Men mindre än en minut senare nätade Felix Johansson på pass av Melker Bertals och Ludvig Markman och avgjorde matchen.

Det här var Moras andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Oskarshamns tredje uddamålsförlust.

För hemmalaget betyder resultatet sjätte plats i tabellen. Oskarshamn är på tionde plats.

Söndag 28 januari 12.00 spelar Mora hemma mot SSK J20. Oskarshamn möter Örebro Hockey J20 hemma i Be-Ge Hockey Center onsdag 24 januari 19.00.