Lindlöven vann mot Bodens HF
Montage
Hockeyettan

Lindlöven vann hemma mot Bodens HF

ANNONS

Lindlöven vann matchen hemma mot Bodens HF i allettan norra på söndagen. 5-1 (0-0, 3-0, 2-1) slutade matchen.

– Imponerad hur vi håller ihop laget i 60 minuter och det tålamodet vi har gör att vi vinner matchen Fryckan grymt bra i kassen, kommenterade Lindlövens tränare Jonas Dufåker.

Bodens HF:s tränare Magnus Sundquist tyckte så här om matchen:

– Jag tycker att vi kommer ut segt, trögt och inte alls som vi ville. Tyvärr så speglar det av sig på resten av matchen, de sätter 2 mål tidigt i andra perioden och kan spela lite grann på det, vi får hyfsat tryck men inte det där lilla extra tyvärr. Vi kommer inte upp på den nivån som krävs för att vinna denna match.

Den första perioden slutade 0–0. Lindlöven spelade bra i andra perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Filip Forsmark, Joel Kiirikki och William Lindgren. Efter 5.25 i tredje perioden ökade Lindlöven på till 4-0 genom Johannes Jämsén.

Efter 9.09 av matchen kunde Christian Nyman göra 4-1 för Bodens HF.

Lindlöven kunde dock avgöra till 5-1 med elva sekunder kvar av matchen genom Marcus Von Der Geest.

Lindlövens Marcus Von Der Geest stod för ett mål och två assists.

Lindlöven ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Bodens HF ligger på fjärde plats. Noteras kan att Lindlöven sedan den 29 december har avancerat sex placeringar i tabellen.

I nästa match möter Lindlöven Brödernas/Väsby borta på onsdag 24 januari 19.00. Bodens HF möter Vallentuna lördag 27 januari 16.00 borta.

Den här artikeln handlar om: