HA 74 Sävsjö vann mot Stenungsund
Montage
Matchrapport

HA 74 Sävsjö utklassade Stenungsund på hemmaplan

ANNONS

HA 74 Sävsjö dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Stenungsund i Hockeytvåan södra vår herr med hela 8-2 (0-2, 5-0, 3-0).

– Dålig första period av oss men i andra perioden bestämmer vi oss och gör de saker vi pratade om att göra! Skönt vi kunde göra lite mål framåt, kommenterade HA 74 Sävsjös tränare Martin Andersson efter matchen.

Stenungsunds huvudtränare Ted Andrén:

– Med tanke på 7 ordinarie spelare borta så åker vi med 13 man varav 4 backar vilket innebär att vi är ganska sårbara innan matchen startat. Vi får en bra start enligt våra gameplan 2-0 efter första. Tanke är att försöka hålla de på utsidan i 2:a och 3:e men HA74 ångar på med fyra femmor där vi inte orkar hänga på. Stort plus till våra 4 juniorer som gör en fantastisk insats. Ny match på onsdag där vi hoppas på fullt lag.

Segern var HA 74 Sävsjös femte på de senaste sex matcherna.

Stenungsund startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål tidigt i perioden av Rasmus Rosenqvist och Julius Holmstedt. HA 74 Sävsjö förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med hela 5-0 och ställningen efter två perioder var 5-2.

HA 74 Sävsjö fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-2. Målen i sista perioden gjordes av Pontus Lantz, som gjorde två mål, och Axel Claesson.

Pontus Lantz gjorde tre mål för HA 74 Sävsjö och spelade dessutom fram till två mål, Adam Parmö hade tre assists och Melker Torstensson stod för två mål och ett assist.

HA 74 Sävsjös nya tabellposition är fjärde plats, medan Stenungsund är på tionde och sista plats.

HA 74 Sävsjö möter Gislaved i nästa match hemma onsdag 24 januari 19.00. Stenungsund möter samma dag Jonstorp borta.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL