Borås HC vann mot Halmstad HF
J20 Region

Stark vändning till seger för Borås mot Halmstad HF

Publiken fick se en tredje period där matchen vände i J20 Region syd Topp 6 herr mellan Borås och Halmstad HF i Borås Ishall. Bortalaget Halmstad HF hade ledningen i början av tredje perioden, med 2-1, men Borås vände matchen och vann till slut med 5-2.

– Vi startar väldigt svagt. Men vi kämpar in i det sista och tillslut fick vi utdelning och man började känna igen oss som lag igen, kommenterade Borås tränare Karl Wengdahl.

Halmstad HF:s tränare Linus Sjösten tyckte så här om matchen:

– Otroligt sur förlust, vi spelar bra i 50 minuter men när Borås gör 2-2 så tappar killarna huvudet och det finns ingen kämparglöd kvar.

I början av matchen var Halmstad HF starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Emil Sahlin och Wiggo Karlsson. Efter 8.40 i andra perioden slog Lukas Kalny till, på pass av Jesper Leinonen och Adrian Dahlén och reducerade åt Borås. Borås vände på dock matchen när laget gjorde fyra raka mål och gick från 1-2 till 5-2 i tredje perioden. Dahléns 5-2-mål kom med 01.21 kvar av matchen. Därmed tog laget en säker seger.

Borås Adrian Dahlén stod för ett mål och tre assists.

Båda lagen har haft en tuff start på serien. Borås tog nu sin första seger och Halmstad HF är helt utan poäng efter tre spelade matcher.

Nästa gång lagen spelar i serien är tisdag 23 januari. Då möter Borås Tingsryd i Borås Ishall 19.30. Halmstad HF tar sig an Troja/Ljungby hemma 19.20.