Brynäs IF vann mot Timrå
J18 Nationell

Segersviten fortsätter för Brynäs efter vinst mot Timrå

På lördagen kom femte raka segern i J18 Nationell norra herr för Brynäs. Det blev 8-2 (1-0, 2-2, 5-0) hemma mot Timrå. Det innebär att Timrå åkte på femte raka förlusten.

– Tung förlust mot skickligt Brynäs, vi har 3-2 och jämt i såkallade A-chanser under två perioder, men Brynäs gör tre snabba mål på 50 sekunder i början på tredje och efter det hämtar vi oss inte, utan matchen blir mer eller mindre Brynäs i sista akten, kommenterade Timrås tränare Martin Nilsson efter matchen.

Brynäs assisterande tränare Filip Myrman:

– Tyvärr kommer vi inte ut på det sätt vi vill och är inte nöjda med våra två första perioder. Vi kommer ut på ett mycket bättre sätt i tredje, vi lär oss av detta och går vidare.

Brynäs tog ledningen efter 14.36, genom Sigge Holmgren assisterad av Gustav Hillström och Michal Svrcek. Brynäs gjorde 2-0 genom Gustav Hillström efter 2.19 i andra perioden.

Timrå reducerade dock till 2-1 genom Filip Lundgren efter 5.52 av perioden.

Brynäs utökade ledningen igen genom Oscar Berggren efter 7.41.

Timrå gjorde 3-2 genom Ludvig Olsson efter 8.33 av perioden. I tredje perioden var Brynäs starkast och gick från 3-2 till 8-2 genom två mål av Emil Hedin, ett mål av Michal Svrcek, ett mål av Oscar Berggren och ett mål av Hugo Östberg och avgjorde matchen. Det sista målet kom med en sekund kvar att spela.

Brynäs William Odelius hade tre assists, Gustav Hillström gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål, Emil Hedin stod för två mål och ett assist, Michal Svrcek gjorde ett mål och två målgivande passningar och Oscar Berggren gjorde två mål och ett målgivande pass.

Timrå har haft en tuff start på serien och har bara två poäng efter fem spelade matcher. Brynäs har 15 poäng.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 27 januari. Då möter Brynäs Modo Hockey J18 i Monitor ERP Arena 17.00. Timrå tar sig an Björklöven hemma 14.00.