Örnsköldsvik Hockey vann mot Enköpings SK
Hockeyettan

Seger på straffar för Örnsköldsvik Hockey hemma mot Enköping

Örnsköldsvik Hockey vann till slut en jämn match mot Enköping i Vårettan norra herr. Avgörandet kom först i straffläggningen där hemmalaget var starkare och vann med 5-4 (3-0, 1-2, 0-2, 0-0, 1-0). Erik Andersson blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Örnsköldsvik Hockey spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Oliwer Stensson, Erik Andersson och Jakob Lundberg. Efter 5.50 av perioden kunde Ludvig Siljesvärd göra 3-1 för Enköping.

Örnsköldsvik Hockey ökade ledningen till 4-1 genom Oskar Håkansson efter 7.45 i andra perioden.

Enköping reducerade dock på nytt till 4-2 genom Wilmer Lindblad efter 19.24 av perioden. Enköping reducerade och kvitterade till 4-4 genom Adam Wagner och Lucas Lagerstedt i tredje perioden. Det sista målet kom med 2.50 kvar att spela. I straffläggningen var det Örnsköldsvik Hockey som avgjorde till 5-4. Den avgörande straffen stod Erik Andersson för.

Erik Andersson gjorde två mål för Örnsköldsvik Hockey och spelade dessutom fram till ett mål.

Det här var Örnsköldsvik Hockeys andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Enköpings andra uddamålsförlust.

Det här betyder att Örnsköldsvik Hockey ligger kvar på åttonde plats i tabellen, och Enköping på första plats.

Örnsköldsvik Hockey tar sig an Surahammar i nästa match hemma söndag 21 januari 16.00. Enköping möter samma dag 14.00 Vännäs borta.