Patrik Allvin ser ut att stanna - men vad händer med Pettersson?
Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån
Nyhet

Patrik Allvin närmar sig nytt kontrakt i Vancouver Canucks

ANNONS

Igår förlängde klubbpresidenten Jim Rutherford kontraktet. Nu ser general managern Patrik Allvin ut att göra samma sak. Elias Pettersson vill däremot avvakta med sina kontraktdiskussioner.

Vancouver Canucks har varit den här säsongens stora succélag i NHL, och de toppar just nu hela ligan. Igår förlängde den 74-årige klubbpresidenten Jim Rutherford sitt kontrakt med tre år, och nu ser han ut att vilja göra samma sak med klubbens svenske general manager Patrik Allvin.

Allvin blev ny general manager för Vancouver för två år sedan, och kommer av allt att döma bli kvar ett tag till. TSN:s Farhan Lalji skriver nämligen på X att Rutherford bekräftat att en kontraktsförlängning för svensken är nära, och att det lär bli klart så snart som under den kommande veckan.

“Vänta till säsongen är slut”

Den tredje stora pusselbiten som behöver ett nytt kontrakt är naturligtvis Elias Pettersson, men han vill alltjämt avvakta med att diskutera ett nytt avtal.

– Vänta till säsongen är slut, säger han enligt nhl.com.

Pettersson uppges tidigare ha sagt att han vill se en förändring till det bättre i Vancouver Canucks för att han ska stanna - och där är han nöjd med vad han fått se.

– Ja, såklart. Vår tabellplacering talar för sig själv. Plus alla renoveringar i rinken. Vi har blivit en väldigt proffsig hockeyklubb, och kulturen har förändrats.

“Vill verkligen att han stannar”

Vancouver gör ingen hemlighet av att de vill behålla sin svenske superstjärna.

– Vi vill verkligen att han stannar. Han är en väldigt speciell spelare, och väldigt viktig för både Canucks och staden. Ingen är orolig. Om läget är detsamma när säsongen är slut, då kommer situationen bli lite mer seriös, säger Rutherford.


TV: Pettersson målskytt i uddamålssegern mot Arizona

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM