Mora vann mot Malmö
J20 Nationell

Malmö föll efter dålig start mot Mora

Mora tog greppet om hemmamatchen mot Malmö i J20 Nationell forts herr i första perioden, och ledde med 4-0 i paus. Trots en uppryckning av Malmö vann Mora matchen med 9-6 (4-0, 3-4, 2-2).

Moras tränare Erik Johansson tyckte så här om matchen:

– Självklart är vi nöjda med de 3 poängen i en så viktig match. Vi har haft svårt att göra mål på sistone och jag är inte säker på var 9 mål framåt kom ifrån, men bra för killarna att få tillbaka förtroendet. Vi har en del att göra i vissa situationer och just nu är det bara att ladda om inför morgondagen.

Mora spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom två mål av Kalle Kratz, ett mål av Johannes Frisk och ett mål av Melker Bertals. Malmö förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-4 och ställningen efter två perioder var 7-4.

Mora startade också tredje perioden bäst. Laget gick från 7-4 till 8-4. Men Malmö svarade och gjorde 8-5.

Därefter var det dock Mora som avgjorde. Laget gjorde 9-5 med fyra minuter kvar att spela genom Ludwig Laband på pass av Petter Vesterheim och Kalle Kratz. Malmö hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 9-6.

Moras Kalle Kratz stod för två mål och två assists, Ludwig Laband gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål, Petter Vesterheim hade tre assists och Felix Johansson gjorde ett mål och två målgivande passningar. Natanael Lindholm gjorde ett mål och två assist för Malmö.

Mora har två segrar och tre förluster och 14–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

Mora ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Malmö ligger på tionde plats.

I nästa match, söndag 21 januari, har Mora Oskarshamn hemma i Smidjegrav Arena 10.00, medan Malmö spelar borta mot VIK Hockey J20 13.00.