Vännäs HC förlorade mot Surahammar
Hockeyettan

Ludwig Månegarm det stora utropstecknet när Surahammar slog Vännäs

Surahammar besegrade Vännäs borta i Vårettan norra herr med 5-4 (1-0, 3-2, 1-2). Men snackisen var Ludwig Månegarm – som gjorde ett hattrick för Surahammar. Övriga mål för bortalaget gjordes av Eric Karlsson och Lukas Söderlund, målen för Vännäs gjordes av Axl Johansson, Filip Lindén, Filip Nordin och Helmer Oskarsson.

Vännäs huvudtränare Peter Wallmark:

– Vi förlorar några för många dueller. Vi missar några för enkla taktiska aktioner. Men samtidigt, gör man 4 mål ska man vinna en hockeymatch.

Eric Karlsson stod för Surahammars avgörande mål 5.34 in i sista perioden.

I början av matchen var Surahammar starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Lukas Söderlund och Ludwig Månegarm. Efter 2.36 i andra perioden nätade Filip Lindén, på pass av Marwin Wedemo Nordkvist och reducerade åt Vännäs.

Axl Johansson gjorde dessutom 2-2 efter 9.40 framspelad av William Ericsson och Anton Hammargård.

Surahammars Ludwig Månegarm gjorde 2-3 efter 11.17 framspelad av Adam Karlsson och Lukas Söderlund.

Ludwig Månegarm gjorde dessutom 2-4 efter 12.45 på pass av Christofer Udd.

2.32 in i tredje perioden nätade Vännäs Helmer Oskarsson på pass av Filip Lindén och Marcus Jonsson och reducerade för Vännäs.

Efter 4.56 slog Filip Nordin till framspelad av Filip Bergsdorf och William Ericsson och kvitterade för Vännäs.

Men bara en minut nätade Eric Karlsson framspelad av Christofer Udd och Wille Hedqvist och avgjorde matchen.

Lukas Söderlund gjorde ett mål för Surahammar och spelade fram till två mål och Ludwig Månegarm gjorde tre mål för.

Det här var Vännäs fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Surahammars andra uddamålsseger.

Det här betyder att Vännäs ligger kvar på tionde och sista plats i tabellen, och Surahammar på nionde plats.

Söndag 21 januari spelar Vännäs hemma mot Enköping 14.00 och Surahammar mot Örnsköldsvik Hockey borta 16.00 i Skyttishallen.