Nyhet

Niklas Wikegårds förslag: “Tre lag som går upp"

ANNONS

Niklas Wikegård ger sig in i diskussionen kring det svenska seriesystemet. 
Fler lag i både SHL och Hockeyallsvenskan är två av sakerna han vill se. 
– Det är så dåligt att hockeyförbundet inte tagit kommando över det där för längesedan, säger profilen i ett inlägg på Instagram.

Den 1 maj kliver Niklas Wikegård in som sportsligt ansvarig i Djurgården. Där och då är han tillbaka inom en klubb för första gången sedan 2016/17, men redan nu börjar han möjligtvis plantera frön för en framtid förändring i seriesystemet. 

– Jag har sagt det 1000 gånger, det är för svårt att åka ur högstaligan. Hela grejen med att ett lag upp från Hockeyallsvenskan som går upp är alldeles för lite, ett lag från Hockeyettan är sjukt lite. Jag förstår inte hur man orkar motivera sig där i duktiga division ett-klubbarna. Det är så dåligt att hockeyförbundet inte tagit kommando över det där för längesedan. Vilken flaskhals det är i svensk hockey, oj oj oj oj, säger Wikegård i ett inlägg på Instagram. 

Förslaget: “Tre lag som går upp och tre som åker ur”

Profilen som nu är expert i tv-rutan för TV4 ger sig in i diskussionen kring utökning av serier och hur upplägget ska se ut kring upp- och nedflyttning. Här är hans förslag: 

– Lag som skött sin verksamhet dåligt i högstaligan. Leksand och Oskarshamn, någon av dem hade åkt ur om det inte blivit en pandemi. Brynäs och Djurgården har åkt ur för att de skött sin verksamhet dåligt, det är inte mycket att snacka om. Lag som Malmö och Linköping borde ha åkt ur för längesedan och haft möjligheten att gå upp igen. Jag röstar för, i framtiden, ingen gammal klassisk kvalserie, det är också sportslig orättvisa, utan en rakare upp- och nedflyttning. Ett lag som får kvala och tre lag som går upp och tre som åker ur. Jag vill ha större SHL, större allsvenska och mindre division ett, säger han i sitt inlägg. 

Se inlägget här: 



TV: Lucas Elvenes om tiden i HV71: "Mådde skit"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games