Karlskoga fick äntligen vinna mot Djurgården.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Karlskoga tar femte raka segern – bryter tunga trenden mot Djurgården

ANNONS

Karlskoga tappade en 3-0-ledning till 3-3 mot Djurgården. 
Men hemmalaget lyckades ändå vinna med 5-3 efter ett sent avgörande och de vinner nu för första gången mot Djurgården efter sju raka förluster i inbördes möten. 
– Karlskoga har en bra kväll men jag måste också fundera över Djurgårdens insats, det ser ut som att de inte ens har kommit fram till matchen, säger TV4-experten Fredrik Söderström. 

Två av seriens formstarkaste lag möttes i Värmland då Karlskoga ställdes mot Djurgården. BIK hade fyra raka vinster inför kvällens match medan Djurgården hade fyra vinster på sina fem senaste matcher. 

Karlskoga lyckades då vinna och förlänga sin segersvit till fem matcher genom att besegra Djurgården med 5-3 trots att de tappade en 3-0-ledning. 

Karlskoga fick en riktigt bra start och dominerade sedan därifrån. Backen Viktor Lang gav då hemmalaget ledningen efter 13 minuter efter att ha lagt in en puck mot mål som styrdes in i egen kasse av en DIF-spelare. Hampus Plato kunde sedan sätta 2-0 med sitt tionde mål för säsongen i slutet av perioden. 

Skotten i första perioden av 15-5 till Karlskoga som också ledde med 2-0. 

– Vi gör det bra, spelar med hög energi och låter inte dem få så många farliga chanser. Vi håller spelet i vår anfallszon och det ska vi bygga vidare på, säger målskytten Lang till TV4.

Djurgården var dock allt annat än nöjda. 

– Det är inget bra. Allt kan bli bättre från och med nu. Det är bara att glömma den här perioden och köra vidare nu, säger Frederik Schlyter i pausen. 

“Uddlöst och tamt i Djurgården”

I mittperioden blev det mer av samma vara då Karlskoga fortsatte dominera spelet och radade upp målchanser. 3-0 kom sedan genom Gustaf Thorell i powerplay och Djurgården låg pyrt till. 

Men bara 37 sekunder senare kunde Djurgården få in en reducering från ingenstans då Melvin Wersäll sköt ett skott långt ut som gick in bakom BIK-målvakten Marcus Hellgren Smed. Det stod då alltså 3-1 efter två perioders spel men skotten var hela 27-10 till Karlskoga.  

– Karlskoga har en bra kväll men jag måste också fundera över Djurgårdens insats. Jag vet att de saknar många spelare men om man tittar på skott och skottförsök så funderar jag på om Djurgården ens har kommit hela vägen fram till Karlskoga ikväll. Det är uddlöst och tamt i Djurgården för kvällen, säger TV4-experten Fredrik Söderström.

 

Karlskoga tappade – men vann ändå

I den tredje perioden kom dock Djurgården ut starkare och började jaga för att komma tillbaka in i matchen. Kevin Karlsson kunde då reducera till 3-2 efter nio minuter för att se till att det skulle bli en dramatisk avslutning på matchen. 

Tre minuter senare lyckades Djurgården också kvittera då Anton Gradin skickade in 3-3 via ett direktskott. Karlskoga gav bort pucken två gånger och det ledde till två mål för Djurgården som alltså hade kommit tillbaka och utjämnat trots Karlskogas tidiga dominans. 

Karlskoga hade bara lyckats skjuta ett skott på mål på nästan 15 minuter i den tredje perioden men sedan kom Jesper Norbäck i ett friläge och lade in 4-3 med sitt första mål på nästan två månader. 

Djurgården jagade ytterligare en kvittering i slutet av matchen men Karlskoga kunde hålla undan för att vinna med 5-3 med ett mål i tom kasse. 

– Det blir ett rättvist resultat. Jag tycker inte alls att vi har den kaxigheten som vi pratar om att vi vill ha. Vi kommer ut och det är inte okej i min bok att förlora så många kamper i två perioder. Jag skiter i att vi har ett ungt lag, den kaxigheten måste upp. Så är det bara. Jag är inte nöjd alls, säger Djurgårdens tränare Michael Holmqvist till TV4 efter förlusten. 

I inbördes möten hade Djurgården vunnit sju raka matcher lagen emellan, bland annat då de vann kvartsfinalserien förra säsongen med 4-0 i matcher, men nu bryts alltså den sviten då Karlskoga lyckades besegra Djurgården. 

Karlskoga – Djurgården 5–3 (2-0,1-1,2-2) 

Karlskoga: Viktor Lang, Hampus Plato, Gustaf Thorell, Jesper Norbäck, Simen Andre Edvardsen.
Djurgården: Melvin Wersäll, Kevin Karlsson, Anton Gradin.

 


TV: Mikael Backlund överraskas av familjen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 25 april
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL