Jakob Chychrun verkar ständigt hamna i trejdrykten.
Foto: Bildbyrån
NHL

Uppgifter: Jakob Chychrun kan trejdas igen – Ottawa utforskar alternativ

ANNONS

Jakob Chychrun har varit ett hett namn vid de senaste säsongernas trade deadline i NHL. Förra året blev han tillslut trejdad till Ottawa Senators. Nu rapporterar The Fourth Period att backen kan bli bortbytt igen. 

Det var i mars förra året som Jakob Chychrun trejdades från Arizona Coyotes till Ottawa Senators. 

Nu, efter mindre än ett år i sin nya klubb, kommer uppgifter från The Fourth Period om att backen kan trejdas igen. Ottawas general manager Steve Staios ska enligt sajten period vara öppen för att utforska trejdalternativ för stjärnbacken.

Den 25-åriga backen har ett år kvar på sitt kontrakt med Ottawa. Kontraktet innefattar en klausul som gör att Chychrun kan lämna in en lista till Ottawa på tio lag som han inte vill, och då inte kan, bli trejdad till.

Osäker till förlängning

The Fourth Period rapporterar att det snackas runt om i NHL om att Chychrun kanske inte passar in i Ottawas omklädningsrum. Två olika källor har också uppgett att det finns vissa tveksamheter kring Chychruns intresse av att förlänga kontraktet med Ottawa när hans nuvarande går ut efter nästa säsong.

Ett namn som enligt sajten skulle kunna vara en potentiell ersättare är Calgary Flames back MacKenzie Weegar. Ottawa och Calgary ska ha varit i kontakt med varandra, men detaljer kring vad som har diskuterats är i nuläget oklart.

Jakob Chychrun har den här säsongen noterats för 26 poäng (7+19) på 38 matcher för Ottawa och är med den noteringen lagets poängbäste back.


TV: Det söker Elias Lindholm i sitt kommande kontrakt

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM