Olofströms IK vann mot Borås HC
Montage
Matchrapport

Seger för Olofström med 4-1 mot Borås

ANNONS

Olofström vann mötet i J20 Region syd Topp 6 herr på hemmaplan mot Borås, med 4-1 (2-0, 0-0, 2-1).

– En riktig laginsats. En match där vi gör mycket saker som är fantastiskt bra. Alltifrån att ligga rätt i banan till att sätta press på motståndaren till att blocka skott i egen zon! Jag tror inte vi har blockat så många skott i någon annan match som vi gör idag! Är riktigt grym match, kommenterade Olofströms huvudtränare Roger Jönsson.

Borås tränare Karl Wengdahl tyckte så här om matchen:

– Tycker vi spelar bra första 40 minuterna men får inte pucken att studsa med oss. Sista 20 sliter vi bra men fuskar i detaljer och därav vi inte kan få in pucken. Men en betydligt bättre prestation än senaste matchen.

Det var andra raka för Olofström, efter 3-2-segern mot Halmstad HF i premiären.

Matchen var länge mållös. Olofström ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål på 12 sekunder i slutet av perioden av Gustav Angel och Lukas Scheffmann.

Andra perioden blev mållös. 6.48 in i tredje perioden nätade Borås Lukas Haugland och reducerade för Borås. Fler mål än så blev det inte för Borås.

10.01 in i perioden slog Rasmus Nilsson till framspelad av Mathias Ingemann Larsen och Ludwig Lönqvist och ökade ledningen för Olofström.

Laget punkterade matchen med ett 4-1-mål med 1.22 kvar att spela genom Matheo Parkosidis. Det fastställde slutresultatet till 4-1.

Lördag 20 januari spelar Olofström borta mot Troja/Ljungby 12.00 och Borås mot Halmstad HF hemma 14.00 i Borås Ishall.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL