Jason Dickinson.
Foto: Kamil Krzaczynski-USA TODAY Sports
NHL

Jason Dickinson skriver nytt tvåårskontrakt med Chicago Blackhawks

ANNONS

Jason Dickinson har blommat ut till en viktig spelare för Chicago Blackhawks.
Nu skriver han ett nytt tvåårskontrakt med klubben – och får då också ett lönelyft. 

Förra veckan förlängde Chicago Blackhawks kontraktet med Nick Foligno – och nu säkrar de upp ytterligare en viktig pjäs. 

Jason Dickinson har vuxit ut till en viktig spelare för Chicago då han har blivit assisterande kapten till den här säsongen samt fått igång sin offensiv. Han tangerade sitt personliga målrekord i fjol med nio fullträffar men den här säsongen har Dickinson redan överträffat det med 14 mål på 43 matcher.

Hans tidigare poängbästa notering är 30 poäng och han har nu gjort 21 poäng samt trendar mot 40 poäng den här säsongen. Dickinson ligger därmed tvåa i Chicagos interna skytteliga bakom Connor Bedard samt trea i interna poängligan. 

Nu belönas Dickinson för sitt lyft genom att få ett nytt tvåårskontrakt med Blackhawks. 28-åringen tecknar nämligen ett nytt avtal värt 4,25 miljoner dollar (cirka 44,4 miljoner kronor) per säsong vilket är en klar höjning jämfört med hans nuvarande årslön på 2,65 miljoner dollar (cirka 27,7 miljoner kronor).

Jason Dickinson, som är storebror till MoDos toppcenter Josh Dickinson, har totalt spelat 404 NHL-matcher i sin karriär och gjort 125 poäng. Sedan flytten till Chicago har han gjort 51 poäng på 121 matcher, innan dess hade han gjort 74 poäng på 283 matcher.


TV: Erik Gustafsson om att spela i Madison Square Garden

Den här artikeln handlar om: