Foto: Foto: Pierre Anderzon & Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

AIK:s Mathew Maione ser ut att missa derbyna: "Nog ganska illa"

ANNONS

Mathew Maione klev av i fredagsmötet med Brynäs efter att ha ramlat över sitt egna ben. 
Nu ser det ut som att AIK kommer behöva klara sig utan backen till de kommande derbyna. 
– Det är frustrerande, säger tränaren Anton Blomqvist på klubbens hemsida.

– Han tappar balansen och fotleden hamnar under honom. Aj aj aj, sade Johan Tornberg i TV4:s sändning av AIK:s match mot Brynäs under fredagen. 

Det var då bortalagets Mathew Maione som tvingades kliva av efter den oturliga situationen. Ett tungt avbräck för Anton Blomqvist och hans gäng som nyligen fått tillbaka Tom Hedberg till spel och Hampus falk i träning efter en längre backkris. 

Under måndagen kom huvudtränaren med en uppdatering kring sin stjärnback och hintade om att han kan missa de båda derbyna som väntar, först mot Södertälje och sedan Djurgården.

– Det är nog tyvärr ganska illa, men vi får mer definitivt besked kommande dagar. Han kommer inte spela mot Södertälje och risken är väl att han är borta framöver, säger han på klubbens hemsida och fortsätter om skadesituationen: 
– Det är frustrerande. Det finns två delar i det, det ena är att man har det lag man har och behöver fokusera på att få ut max på, men jag skulle också vilja se det här laget få spela tillsammans någon gång. Vi har inte fått göra det någon gång egentligen. Det hade varit roligt att se en full trupp och hur vi kan vara med och tävla när vi har det.

Kaptenen tillbaka 

Glädjebeskedet för stockholmslaget var däremot att kapten, Richard Gynge var tillbaka i träning under måndagen. Senast han spelade var 5 januari mot Björklöven.

– Jätteskönt. Han är jätteviktig för oss. Han är loket i det här laget. Det är skönt att ha honom tillbaka, säger “Blomman”.


TV: Landeskog tillbaka på is - "Nu måste han skola om"


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM