Modo J20 förlorade mot AIK
J20 Nationell

AIK avgjorde tät match mot Modo J20 i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Modo J20 och gästande AIK var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde AIK och vann matchen i J20 Nationell forts herr med 6-5 (1-2, 2-1, 3-2).

– Tuff förlust med tanke på att vi kommer tillbaka från underläge 3-5 och AIK avgör med fem sekunder kvar. Matchen blir för svängig för mycket byten av målchanser åt båda håll för att den ska passa oss. Grattis till AIK, kommenterade Modo J20:s tränare Emil Svelander.

Darels Uljanskis stod för AIK:s avgörande mål med bara fem sekunder kvar av matchen.

Det här innebär att AIK nu har fyra segrar i följd i J20 Nationell forts herr.

I första perioden var det Modo J20 som var starkast. Laget vann perioden med 2-1.

AIK hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 3-3.

AIK gick med två raka mål i tredje perioden upp i en 3-5-ledning, innan Modo J20 svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Lucas Pettersson för efter 18.54.

I slutminuterna var det dock AIK som punkterade matchen. Darels Uljanskis gjorde matchavgörande 5-6 efter 19.55, på pass av Elliot Sigrell och Gustav Sjöqvist.

AIK:s Darels Uljanskis stod för tre poäng, varav ett mål, Gustav Sjöqvist hade tre assists och Matteo Wagner gjorde två mål och ett assist.

Det här var Modo J20:s andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även AIK:s andra uddamålsseger.

Modo J20 har sex poäng och AIK har elva poäng efter fyra omgångar.

Nästa motstånd för Modo J20 är Linköping. Lagen möts lördag 20 januari 14.30 i Stångebro Ishall. AIK tar sig an SSK J20 borta söndag 21 januari 12.00.