Bäcken vann mot Kungälvs IK

Tre poäng till Bäcken efter avgörande i slutperioden mot Kungälv

Bäcken vann hemma mot Kungälv i J20 Region syd vår herr med 8-4 (0-1, 3-2, 5-1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Bäcken avgjorde.

Första perioden var jämn. Kungälv inledde bäst och tog ledningen genom Sebastian Fröjd efter 18.24, men Bäcken kvitterade genom Max Holmström i slutet av perioden. Bäcken förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Bäcken hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.02 genom Walter Göransson, och gick upp till 7-3 innan Kungälv svarade.

Segern skrevs till slut till 8-4 för Bäcken.

Bäckens Walter Göransson stod för två mål och två assists och Max Holmström gjorde två mål och ett målgivande pass.

När lagen möttes senast slutade det med seger för Bäcken med 7-4.

Nästa gång lagen spelar i serien är tisdag 16 januari. Då möter Bäcken Mariestad i Mariehus Arena 19.00. Kungälv tar sig an Helsingborg hemma 19.40.