SHL-LÖRDAG
Foto: Bildbyrån
SHL

Matchstraff för Lance Bouma: "Den är tuff"

ANNONS

Skellefteå gick ifrån till 3-0 i matchen mot Linköping – efter ett matchstraff på Lance Bouma. Västerbottningarna utnyttjade powerplayet och stack iväg i matchen som slutade 7-1. 

Lance Bouma tacklade Tim Barkemo stenhårt i med dryga fem minuter kvar av den första perioden. Skellefteåbacken lämnade planen samtidigt som kanadensaren fick sig en rejäl omgång av en fly förbannad Jonathan Pudas.

Forwarden hoppade in i tacklingen och domarna valde därför att ta en femma på isen och gick sedan ut och kollade på tacklingen. Då valde man också att ge honom en 5+game för charging.

Lance Bouma lämnade planen och Jonathan Pudas fick också två minuter för roughing efter situationen.

– Farten in i smällen är inte charging, han glider in i situationen. Skridskorna lämnar isen men det är mer av smällen, säger Joel Lundqvist i TV4 Plays studio innan kollegan Petter Rönnqvist fyller i:

– Den är tuff.

Blev överkörda

Det blev först spel fyra mot fyra i två minuter innan Skellefteå fick avsluta perioden i powerplay – och det utnyttjade de till fullo. Linus Lindström och Oscar Lindberg, som redan hade gjort ett mål i matchen, sköt tvåan respektive trean för hemmalaget.

Tim Barkemo har flyttats upp från juniorlaget efter flera skador på backar. Nu är 19-åringen frånvarande från resten av matchen med en misstänkt hjärnskakning.

Linköping fortsatte sedan att ha det tufft och släppte in än fler mål i boxplay. Slutresultatet landade på 7-1 efter sex (!) powerplay-mål. 


TV: Filip Forsberg fortsatt het i NHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games