SHL-LÖRDAG

Leksand överkörda i toppmötet: "Så klart svindåligt"

Leksand hade chansen att gå ikapp Växjö med en seger. Då blev dalalaget totalt överkörda och släppte in tre mål på tio minuter i den andra perioden. Slutsiffrorna skrevs till slut till 8-1.

Det är tajt i toppen av SHL där Leksand med en seger hade lyft sig från en femte- till en tredjeplats. Dessutom hade man kommit upp på samma poäng som Växjö på en andraplats.

Men mötet mot smålänningarna slutade med en mardröm.

Leksand hade ett par lägen i den första perioden men sedan kom hemmalaget igång. Noah Östlund och Joel Persson sköt ett mål var och Växjö kunde gå in med en 2-0-ledning inför den andra akten.

I den tredje fortsatte det på samma visa. Leksand låg på – och Växjö kontrade.

Tre mål på tio minuter

Det blev också tre Växjömål på tio minuter efter att Robert Rosén, Hugo Gustafsson och Dylan McLaughlin gjort ett varsitt mål.

– Det är så klart svindåligt. De har bra kontringsspel. Vi forcerar och sen är det friläge eller två mot ett. Vi sätter oss själva i skiten, säger Leksands kapten Patrik Zackrisson i TV4:s sändning.

Skottstatistiken efter två perioder var 22-13 till Växjö.

I den tredje perioden kom 18-åringen Marcus Gidlöf in istället för Mantas Armalis. Men målvaktsbytet fick ingen effekt. För både 6-0 och 7-0 kom innan Max Veronneau reducerade. Hugo Gustafsson fullbordade sedan både krossen och sitt hattrick när han gjorde 8-1-målet.

TV: Filip Forsberg fortsatt stekhet i NHL