Ludvig Lafton.
Foto: SVT/Skärmdump
Nyhet

Ludvig Lafton klar för Färjestad

ANNONS

Ludvig Lafton är född 2006 och fyllde 18 år i går. Nu flyttar backen till Färjestad. 
Nitten.no var först med uppgifterna och det bekräftas sedan för Värmlands Folkblad
– En väldigt spännande back som haft fin utveckling i Frisk Asker, säger Färjestads junioransvarige Fredrik Jonsson till VF.

Färjestad värvar från Norge. 

Under fredagen kommer nämligen nitten.no först med uppgifter om att Ludvig Lafton är på väg att flytta till Karlstadsklubben och kan vara aktuell för att debutera för FBK:s J20-lag redan under lördagen då Färjestad möter HV71 i J20 Nationell. 

Sedan bekräftas det också av Värmlands Folkblad

– Vi har haft koll på Ludvig ett bra tag. Han var faktiskt aktuell för en plats på hockeygymnasiet men just då blev det inte av, av olika anledningar, utan han blev kvar hemma i Norge där han haft en jättefin utveckling, säger Färjestads junioransvarige Fredrik Jonsson till tidningen och bekräftar samtidigt att han ansluter till laget under lördagen inför matchen mot HV71.

 

Spelade JVM med Norge

Ludvig Lafton är född 2006 och fyllde 18 år så sent som under torsdagen. Han fick debutera i norska högstaligan med Frisk Asker förra säsongen redan som 16-åring och har den här säsongen tagit ett permanent kliv upp till A-laget. Trots att han precis har fyllt 18 år så har han gjort 32 matcher i norska ligan. 

Nu lämnar han Frisk Asker för en flytt till Färjestad där han återförenas med Ole-Kristian Tollefsen som är assisterande tränare för FBK:s J20-lag samt även assisterande förbundskapten för Norges U20-landslag. 

För bara ett par veckor sedan var Lafton i Sverige då han spelade Junior-VM med Norge trots att han var två år underårig. Den nyblivne 18-åringen fick dock begränsat med istid under turneringen.


TV: Mikael Backlund överraskas av familjen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games