Elias Pettersson och Jonathan Lekkerimäki.
Foto: Bildbyrån
Nyhet

Så ser Vancouver Canucks plan ut för Jonathan Lekkerimäki och Elias Pettersson

ANNONS

Vancouver Canucks hade flera svenska spelare i JVM-laget. 
Nu berättar general managern Patrik Allvin om hur planen ser ut för Jonathan Lekkerimäki och Elias Pettersson. 
– Nästa steg är att komma över till Nordamerika, säger Allvin på Canucks hemsida

Det svenska JVM-laget hade lite Vancouver-prägel då det var tre spelare i Juniorkronorna som har draftats av Vancouver Canucks

Tom Willander, Elias Pettersson och Jonathan Lekkerimäki tillhör alla Canucks och på klubbens hemsida ger general managern Patrik Allvin en utvärdering kring hur alla tre presterade under turneringen då han var på plats i Göteborg för att scouta dem på plats. 

Samtidigt tycker han också till om Elias Petterssons utveckling då han inledde säsongen i SHL med Örebro men senare blev utlånad till Västerås i HockeyAllsvenskan där han sedan också har fått ett lyft. 

– Det var främst hans beslut att gå till Allsvenskan, vilket jag ger honom kredd för. Jag gillar hand mognad i att inse vikten av att spela fler minuter. Jag tror att han kände att det var rätt beslut och i sin kontakt med Mikael Samuelsson så fick han stöd för utlåningen. Jag tror att Elias har kunnat ta nästa steg i sin utveckling och vi är väldigt spända inför framtiden och att få fortsätta jobba med honom, säger Patrik Allvin.

Duon ska över till Nordamerika: “Kapabel och redo”

Enligt Allvin har klubben också som plan att Pettersson ska spela i Nordamerika nästa säsong och vara en del av farmarlaget Abbotsford Canucks i AHL. 

– Nästa steg för Elias är att komma över till Nordamerika. Planen är att han ska flytta över till nästa säsong men när hans säsong i Sverige är slut kommer vi ta hit honom för att börja jobba direkt. Jag hoppas att han ska kunna få spela några matcher med Abbotsford redan den här säsongen. Han är kapabel och redo för det. Jag tror att han ser fram emot att få spela där också. 

Kring Jonathan Lekkerimäki är ingenting bestämt i nuläget inför nästa säsong men hans succé i både JVM och SHL gör att han värderas väldigt högt av Vancouver.

Patrik Allvin säger dock att Lekkerimäki kommer att avsluta årets säsong i AHL efter att han är färdig i Örebro.  

– Vi är väldigt glada över Jonathans utveckling. Han är en annan spelare som kommer att rapportera till Abbotsford när hans säsong i SHL är slut, säger Allvin.


TV: Fredrik Olofsson om att vara "hemma" i Colorado

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL