Se målet i videospelaren ovan.

Isac Lundeströms glädje – första målet på 318 dagar

Isac Lundeström kom tillbaka efter en längre skadefrånvaro och gjort säsongsdebut efter nyår.
I natt sköt då 24-åringen sitt första mål sedan återkomsten – och det är hans första fullträff på 318 dagar.

Det har varit en tuff säsong för Isac Lundeström då den svenske forwarden slet av sig hälsenan under ett träningspass i somras vilket hindrade honom från spel under hela höstsäsongen.

Sedan nyår har dock 24-åringen varit tillbaka i spel för Anaheim Ducks igen och i natt gjorde han sin femte match sedan återkomsten.

Då kom också första målet.

Lundeström höll sig framme framför mål i början av den andra perioden och kunde peta in pucken och reducera till 2-1 för Anaheim. Det är hans första mål och poäng i NHL sedan 27 februari 2023, alltså gjorde han mål igen 318 dagar efter sin senaste fullträff.

Isac Lundeström gjorde 14 poäng på 61 matcher i fjol efter att ha fått sitt genombrott säsongen 2021/22 med 16 mål och 29 poäng på 80 matcher.

Målvakten ut skadad för Anaheim

Det hjälpte dock föga för Ducks i nattens match då de hela tiden var steget bakom Carolina och Anaheim förlorade med 6-3. Tränaren Greg Cronin var då kritisk mot lagets insats.

– Vi stod och sov, jag har inget svar för hur det kunde se ut så. “Gibby” (John Gibson, målvakt) höll oss kvar i matchen. Det hade lätt kunnat vara 5-0 till dem efter två perioder, sade Cronin efter förlusten.

Som salt i såret tvingades även John Gibson kliva av med en befarad skada i nattens match och läget ser därmed inte ljust ut för Anaheim som också har svenske supertalangen Leo Carlsson på skadelistan.

Carolina Hurricanes – Anaheim Ducks 6–3 (2-0,3-3,1-0)

Carolina: Brady Skeji (7), Andrej Svetjnikov (10), Jordan Martinook (3), Stefan Noesen (11), Jack Drury (7), Seth Jarvis (15).
Anaheim: Isac Lundeström (1), Ryan Strome (5), Frank Vatrano (20).

TV: Se matchens höjdpunkter nedan