Oliver Kylington.
Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports
AHL

Efterlängtad comeback för Oliver Kylington: “Väldigt avslappnad”

ANNONS

Oliver Kylington var tillbaka på isen i natt och spelade sin första match sedan 2022.
Då fick han ovationer från publiken och hyllades när hans Calgary Wranglers vann med 3-2. 
– Jag kände mig väldigt avslappnad, jag ville inte göra det till en större grej än vad det är, säger Kylington själv efteråt. 

27 maj 2022. 

Det var senast Oliver Kylington hade spelat en ishockeymatch innan i natt. 594 dagar senare stod han äntligen på isen igen och gjorde sin första match för Calgary Wranglers i AHL efter att ha missat hela förra säsongen av personliga skäl. 

Kylington fick då spela en hel del i en match som Wranglers vann med 3-2 mot Ontario Reign. 

– Jag kände mig väldigt avslappnad. Jag litade på mina instinkter och jag vet vad jag kan bidra med så jag försökte bara lita på mig själv och ha roligt där ute. Jag ville inte göra det till en större grej än vad det är, säger Kylngton enligt Calgary Herald efteråt. 

Oliver Kylington tog plats i Wranglers startuppställning vilket innebar att han ropades upp som en del av lineupen i arenan innan matchen började. Publiken jublade då stort när Kylingtons namn lästes upp och media på plats beskrev det som det högsta jublet under hela kvällen. 

– Det var fint. Fansen här i Calgary och människorna runt staden har varit så snälla och stöttande när jag har stött på dem. Jag uppskattar verkligen allt stöd jag har fått, säger svensken.

Hyllas av coachen: “Hade en bra match”

Oliver Kylington fick förtroende redan i första matchen tillbaka då han bland annat klev in i powerplay direkt. Efteråt hyllas han också av Calgary Wranglers tränare Trent Cull. 

– Jag tycker att han hade en bra match. Han var stabil i hela spelet, var bra på skridskorna och med pucken samt gjorde det bra i egen zon. Jag tyckte att det var en bra en insats av honom, han såg bekväm ut. Jag såg också ett antal leenden på bänken från honom också, säger coachen. 

Wranglers vann matchen med 3-2. Samuel Fagemo sköt båda målen för Ontario Reign i förlusten medan Jacob Moverare noterades för en assist. Erik Portillo vaktade målet för Ontario och räddade 33 av 36 skott.


TV: Höjdpunkter från Kylingtons säsong i Calgary 2021/22

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM