Zeteny Hadobas, här i duell med Carl Grundström.
Foto: Bildbyrån
HockeyEttan

Zétény Hadobás lämnade Västerås – klar för Visby/Roma

ANNONS

Under gårdagen meddelade Västerås att Zétény Hadobás lämnar klubben. Nu är den 20-årige VM-backen klar för spel i Visby/Roma i Hockeyettan.

Visby/Roma har fått en trevande start på den södra AllEttan med fyra inspelade poäng på åtta matcher. Nu förstärker man laget med en VM-meriterad back.

Efter att i går ha lämnat hockeyallsvenska Västerås efter utebliven istid meddelar nu Visby/Roma att den 20-årige ungraren Zétény Hadobás klar för Gotlandsklubben.

– Han håller bra klass och hade nog gått in i många lag på den nedre halvan av hockeyallsvenskan. Västerås är ett topplag som har en uttalad plan om att gå upp i SHL även om det så klart är tufft med lag som Djurgården, Brynäs och alla andra som slåss däruppe, säger Visby/Romas sportchef André Lundholm till Helagotland.

Spelade VM förra säsongen

Enligt Lundholm har det funnits allsvenskt intresse för Hadobás under säsongen.

– Det fanns intresse från andra allsvenska lag som ville ta över honom i början av säsongen, men när man kommer till det här skedet av säsongen så vill bottenlaget primärt ha toppspelare som går in och förstärker direkt, säger sportchefen.

Den 20-årige backen spelade sju VM-matcher för Ungern förra säsongen, där han bland annat ställdes mot Tre Kronor i gruppspelet. Den här säsongen blev det sju matcher utan poäng i Västerås för Zétény Hadobás.


TV: Mikael Backlund överraskas av familjen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games