Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Nathan MacKinnon tangerar Joe Sakics klubbrekord

ANNONS

Nathan MacKinnon har varit ostoppbar på hemmaplan den här säsongen. I nattens 3–0-seger mot Vegas förlängde superstjärnan sin poängsvit på hemmais till 23 matcher – och tangerar därmed Joe Sakics klubbrekord.
– Det är imponerande, säger tränaren Jared Bednar.

Nathan MacKinnon förlängde i natt sin poängsvit på hemmaplan till 23 raka matcher, då han i den andra perioden fanns med i förarbetet till Valerij Nitjusjkins 2–0-mål i numerärt överläge i mötet med regerande mästaren Vegas Golden Knights

Passningspoängen innebar att MacKinnon tangerade Joe Sakics klubbrekord för längsta poängsviten på hemmaplan.

– Att han kan leverera varje kväll… Det är imponerande. Hans spel är alltid på en hög nivå, men nu hittar han ett sätt att göra ett avtryck i varje enskild match, säger tränaren Jared Bednarpresskonferensen efter matchen.

Uppe i delad poängligaledning

Nathan MacKinnon har producerat poäng i samtliga 23 hemmamatcher den här säsongen, där hans poängskörd nu uppgår till 46 poäng (16+30) på hemmais. Totalt har den kanadensiske superstjärnan producerat 67 poäng, vilket innebär att nattens passningspoäng gör att han delar ledningen i NHL:s poängliga tillsammans med Nikita Kutjerov.

Avalanche vann nattens möte med Golden Knights med 3–0 efter att Valerij Nitjukskin gjort två mål för hemmalaget, medan Aleksandar Georgijev räddat samtliga 25 skott från bortalaget.

Colorado Avalanche – Vegas Golden Knights 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)
Colorado: Valerij Nitjusjkin 2 (22), Logan O'Connor (7).
Vegas: -

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om: