Fred Nilsson lånas ut till Mora.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Mora lånar Fred Nilsson från Leksand

ANNONS

Fred Nilsson har fått sparsamt med speltid i Leksand den senaste tiden. Nu lånas 21-åringen ut – till ärkerivalen Mora.
– Det här känns som en bra möjlighet för mig att fortsätta utvecklas och hjälpa laget att vinna matcher, säger Nilsson till den allsvenska klubbens hemsida.

Under förra veckans matcher loggade Fred Nilsson runt fem minuters istid i mötena med Rögle och Oskarshamn. Nu lånas den 21-årige backen ut av Leksand.

Via sin hemsida meddelar ärkerivalen Mora att Nilsson kommer att förstärka lagets blålinje tillsvidare.

– Det här känns som en bra möjlighet för mig att fortsätta utvecklas och hjälpa laget att vinna matcher. Min bild av Mora är att det är en ort med stark hockeykultur och som lag är hårt arbetande och skickliga, säger Nilsson till Moras hemsida.

Spelat 20 SHL-matcher denna säsong

Nilsson har spelat 20 matcher med Leksand denna säsongen, men väntar alltjämt på sin första poäng. Backen har tidigare spelat allsvensk hockey med Kristianstad, där han förra säsongen stod för sex poäng (0+6) på 48 matcher.

– Fred är en tvåvägsback som är rörlig och bra på skridskorna. En högerskytt som är bra med pucken och som gärna deltar i offensiven men som även är duktig i spelet utan puck. Då vi har skador på två av våra backar känns det bra att vi kan få till den här lösningen med ett tillsvidare-lån, säger Moras sportchef Andreas Hägglund.

Nilsson väntas göra sin första match med Mora i morgon, då dalalaget gästar Nybro.


TV: Mikael Backlund överraskas av familjen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL