SHL-KVÄLLEN

"Challe" Berglund sågade sitt Leksand: "Fy fan vad dåliga"

Leksand tappade en 2-0-ledning i den senaste matchen mot Oskarshamn när man förlorade. Borta mot MoDo höll det på att bli samma visa – och då surnade “Challe” Berglund till rejält. Efter det vände och vann Leksand med 4-3 efter förlängning.
– Fy fan vad dåliga vi har varit. Så nonchalant, sade tränaren till TV4 Play efter den andra perioden.

Det såg ut att bli en trevlig kväll för Leksand uppe i Örnsköldsvik. Masarna tog en tidig 2-0-ledning efter mål av Olle Alsing och Justin Kloos. Men sen började laget ge bort initiativet.

När Anton Johansson sedan drog på sig en utvisning kom då också 2-1 via Josh Dickinson som reducerade och gav MoDo liv i matchen.

I den andra perioden fortsatte sedan Leksand att dra på sig utvisningar. Och när både Matt Caito och Peter Cehlarik blev utvisade i samma sekvens kom också kvitteringen. Daniel Brickley dundrade in 2-2 i spel fem-mot-tre.

Innan perioden var över hann Erik Jinesjö Karlsson göra 3-2 efter att ha vunnit en duell framför Mantas Armalis.

– Fy fan vad dåliga vi har varit. Så nonchalant. Vi tappar 2-0 hemma mot Oskarshamn senaste och sen är det samma sak här. Det är inte en utvisning som är fel utan alla är klockrena, sade “Challe" Berglund till TV4 Play efter perioden.

Vände och vann efter tränarens ord

I den andra kom Leksand igång och såg ut att ha tagit till sig sin tränares ord.

Dalalaget satte en hutlös press mot Lasse Lehtinen och fick också utdelning. Olle Alsing snappade upp sitt andra mål för kvällen och kvitterade till 3-3. Båda lagen hade sedan sina chanser att avgöra men pucken ville in.

Istället gick matchen till en förlängning.

Där fick Leksand chansen i powerplay för första gången i matchen - och då small det direkt. Justin Kloos dundrade in 4-3 och avgjorde matchen.

TV: Vad händer med Elias Pettersson och Elias Lindholm?