U18-VM

USA körde över Sverige - efter märkliga målen

Sverige föll med 4-0 mot USA i den avslutande gruppmatchen i U18-VM. De gjorde det efter två minst sagt omdiskuterade mål.
– Det är solklar offside, säger SVT:s Maria Rooth om ett av målen.

Efter segrar mot Schweiz och Slovakien för både Sverige och USA stod gruppsegern på spel när de båda lagen möttes i gruppavslutningen av JVM. Spelmässigt hängde Sverige, som ifjol slog ut USA i semifinalen, med bra. Men resultatmässigt blev det en klar förlust.

Bland annat efter två minst sagt omdiskuterade mål.

USA:s 1-0-mål kom i powerplay, i slutminuterna av den första perioden. Innan målet hördes tydligt en domarsignal, vilket coachen Andreas Karlsson också visade för domarna. Målet videogranskades, men godkändes, vilket fick förbundskaptenen att tydligt visa sitt missnöje.

Tjeckien väntar i kvartsfinalen

Även 2-0-målet, i den andra perioden, blev omdiskuterat. Målet föregicks nämligen av en offside.
– Det är en solklar offside, konstaterade SVT:s Maria Rooth i TV-sändningen.

Därefter orkade Sverige inte arbeta sig tillbaka. Både 3-0 och 4-0 kom innan den andra perioden var över. Haley Box, Mary Derrenbacher, Morgan McGathey och Kassidy Carmichael gjorde USA:s mål.

– 4-0 är lite missvisande. De hade inte studsarna med sig idag, och  gjorde inte målen på de lägen de hade. USA är skickliga där, säger Maria Rooth.

För svensk del väntar nu spel mot Tjeckien i kvartsfinalen. Den matchen spelas redan imorgon.

TV: Mikael Backlund överraskas av familjen