Mörrum vann mot Forshaga
Hockeyettan

Straffar avgjorde för Mörrum i hemmasegern mot Forshaga

Mörrum mötte Forshaga hemma i en match i Vårettan södra herr som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde Mörrum vinna med 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0, 1-0). Hugo Lindman Gustafsson blev hjälte i straffläggningen.

Forshagas tränare Thomas Engman:

– En jämn match men där jag tycker att vi skulle vunnit i overtime. Tyvärr lite marginaler mot oss idag. Men grabbarna visar bra inställning och attityd. Det tar vi med oss.

Segern var Mörrums fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Första perioden var jämn. Mörrum inledde bäst och tog ledningen genom Hugo Frylén efter 5.03, men Forshaga kvitterade genom Hugo Ek Koskela efter 17.20. Mörrum gjorde 2-1 genom Adam Bäckstrand efter 2.32 i andra perioden.

Forshaga kvitterade till 2-2 genom Filip Norbäck efter 7.27 av perioden. Mörrum tog ledningen på nytt genom Khalid Ibrahim med 3.12 kvar i perioden i tredje perioden.

Forshaga gjorde 3-3 genom Filip Olsson med 1.3 kvar att spela av matchen. I straffläggningen var det Mörrum som avgjorde till 4-3. Den avgörande straffen stod Hugo Lindman Gustafsson för.

Mörrums Adam Bäckstrand stod för ett mål och två assists.

Förlusten var Forshagas andra uddamålsförlust.

Mörrum har nu elva poäng och Forshaga har nio poäng när båda lagen har spelat fem matcher.

På söndag 14 januari 16.00 spelar Mörrum borta mot Eskilstuna Linden, och Forshaga hemma mot Borås.