Foto: Ronnie Rönnkvist & Bildbyrån (Montage)
Intervju

Filip Bystedts JVM-minnen: "Känslan då var bedrövlig"

ANNONS

Trots finalförlusten var JVM i Göteborg i det stora hela en framgång för Sverige. 
Med lite distats till det hela delar nu Filip Bystedt med sig av några av sina bästa minnen från turneringen - och tankarna efter USA-matchen.
– En riktigt dålig känsla som jag aldrig vill ha igen, säger 19-åringen om finalen.

Sveriges prestation på Junior-VM var näst intill perfekt. Slutet gick dock åt fel håll då USA slog svenskarna i finalen. Tittarsiffrorna samt uppslutningen inne på Scandinavium under matcherna var fantastiska. För att inte tala om inramningen. 

Nu har det snart gått en vecka från det att Sverige förlorade finalen och spelarna har återvänt till sina respektive klubbar. Alla spelare har nog inte heller ännu hunnit samlar sina tankar från turneringen, men hockeysverigge.se bad ändå en av lagets främsta spelare, Linköpings Filip Bystedt, plocka ut sina fyra bästa minnen från turneringen, men också det tyngsta.

1. – Första matchen då jag satte foten på isen. Det var fullsatt inne på Scandinavium och vi skulle möta Lettland. Lite nervöst var det, men mest var det bara en härlig känsla med inramningen. Man såg alla gula tröjor och fans som skrek. Att det var en så härlig stämning var väldigt kul. 

Scandinavium under JVM. Foto: Bildbyrån.

2. – När Axel Sandin Pellikka satte dit den mot Schweiz i ”OT” (Overtime). Det hade varit en jobbig match att spela. Vi var stora favoriter och allt annat än en vinst hade varit en besvikelse. Det var mycket känslor inblandat, men då Pellikka väl satte pucken var det som att allting gick ur kroppen, en lättnad och otrolig, otrolig glädje. 

Axel Sandin Pellikka jublar efter målet mot Schweiz. Foto: Bildbyrån.

3.Noahs (Östlund) friläge mot Tjeckien i semifinalen. Det var väldigt jämt. Sedan gjorde vi 3-2 och han 4-2 på friläget. Då kändes det verkligen som att vi var vidare till final. Känslan var nästan som när Pellikka avgjorde, en lättnad och otrolig glädje. Jag har alltid drömt om att få spela en Junior-VM-final. När det sedan hände var det framför allt bara glädje. 

Noah Östlund sätter friläge mot Tjeckien. Foto: Bildbyrån.

4. – Alla gånger jag vann över Liam Öhgren i pingis. Det var faktiskt jämt och vi vann några matcher var, men jag skulle säga att jag tog dom flesta. Jag hade en bättre forehand och kunde avsluta bollarna bättre än vad han kan kunde.   

Filip Bystedt och Liam Öhgren. Foto: Bildbyrån.

Och ditt jobbigaste minne från Junior-VM?
– Efter finalen. Känslan då var bedrövlig. En riktigt dålig känsla som jag aldrig vill ha igen. Jag visste att jag aldrig skulle få chansen att vinna guld på ett JVM med hela den gruppen igen. Riktigt tungt var det. USA satte dit sina lägen mer än vad vi gjorde. Hade en bättre skärpa i avsluten. Vi hade bra lägen i första att göra mål, men målen uteblev. Sedan gjorde USA fler mål än vad vi gjorde. Tog vara på sina chanser och skapade också lite fler chanser än oss i slutet av matchen.

Foto: Bildbyrån.

TV: JVM-minnen – Mika Zibanejad

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL