Hedesunda vann mot Sandvikens IK
Montage
Hockeytrean

Efterlängtad seger för Hedesunda – bröt förlustsviten mot Sandviken

ANNONS

Hedesunda har haft en tung period med sju förluster i rad i hockeytrean Gästrikland. Men hemma mot Sandviken bröts den tuffa sviten. Det blev 2-0 (2-0, 0-0, 0-0) i matchen i Hedesunda Ishall.

– Sandviken har ett litet övertag i början av första men tar ett matchstraff och vi får fem minuters powerplay som vi tar till vara på och gör två mål. I andra perioden så är det vi som äger lite mer av spelet och skapar men gör inget mål. I tredje så visar vi på ett stabilt försvarsspel som gör att vi kan hålla ifrån och jobba. Skönt att förlustsviten är bryten och kul att se Lundberg och Lindberg tillbaka i spel samt att Olle håller nollan, kommenterade Hedesundas tränare Isaac Östlund efter matchen.

Sandvikens lagledare Håkan Jonsson tyckte till om matchen:

– Det är en jämn match i alla tre perioder där vi tyvärr straffas hårt av en tveksam femminuters utvisning, under utvisning gör Hedesunda två mål vilket också blir slutresultatet. Grabbarna spelar bra med tanke på att det varit en månads matchuppehåll, nu är det bara bita ihop inför kommande matcher där vi hoppas få tillbaka några skadade och sjuka spelare.

I början av matchen var Hedesunda starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Oskar Qvist och Melvin Holmgren.

Andra perioden blev mållös. Tredje perioden blev mållös, och Hedesunda höll i sin 2-0-ledning och vann.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Hedesunda på nionde plats och Sandviken på åttonde plats.

Fredag 12 januari 19.30 spelar Hedesunda borta mot Järvsö/Hofors. Sandviken möter Skutskär borta i Team Sportia Arena tisdag 16 januari 19.30.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL