Veeti Vainio.
Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Veeti Vainios bakslag – tvingas till operation

ANNONS

Veeti Vainio åkte på en plötslig skada under en match i slutet av oktober och har inte spelat för Södertälje sedan dess.
Nu har finländaren åkt på ett bakslag som tvingar honom till operation och ännu längre frånvaro. 
– Tyvärr har rehabiliteringen inte gett önskat resultat, säger fysioterapeuten Adam Isik på klubbens hemsida.

Det var i en match mellan Södertälje och AIK den 27 oktober som olyckan var framme för Veeti Vainio. När han drev upp med pucken – utan någon annan spelare i närheten – föll backen plötsligt ihop i stora smärtor. 

Det visade sig vara en ljumskskada och första prognosen sade att backen skulle vara borta från till efter nyår. Nu har nyår passerat men Vainio är inte närmare spel.

Riskerar att bli borta i två månader

Nu meddelar då Södertälje att finländaren har åkt på ett bakslag som gör att han tvingas till operation för att få bukt med skadan. Därmed riskerar han att missa ytterligare två månaders spel. 

– Tyvärr har rehabiliteringen inte gett önskat resultat och beslut är därför taget att Veeti, idag måndag 8/1, kommer genomgå operation. Den beräknas därefter hålla honom borta från spel i ytterligare 6-8 veckor, säger SSK:s fysioterapeut Adam Isik på klubbens hemsida.

Veeti Vainio värvades till Södertälje från Björklöven inför säsongen där han också hade stora skadebesvär. Vainio hann spela elva matcher för Södertälje innan skadan. Totalt har han blott gjort 54 matcher av 134 möjliga under sina tre säsonger i HockeyAllsvenskan. Han har alltså missat totalt 80 matcher under sin tid i Sverige.


TV: Samuel Fagemo hjälte i förlängningen – hattrickskytt i AHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL