Foto: Bildbyrån (Montage)
Junior-VM

SVT:s tittarsuccé – nära tre miljoner såg JVM-finalen

ANNONS

JVM lockade storpublik i Göteborg. Även hemma i sofforna var intresset för Juniorkronorna skyhögt – då nära tre miljoner såg finalen mot USA.

Intresset för de svenska Juniorkronorna var skyhögt under den gångna JVM-turneringen i Göteborg. Välfyllda läktare i Scandinavium varvades med fina tittarsiffror för SVT som, tillsammans med Viaplay, sände matcherna från mästerskapet.

Fredagens JVM-final mellan Sverige och USA nådde som högst 2 358 000 tittare, enligt kommentatorn Chris Härenstam. Utöver detta hade SVT även 630 000 unika starter i sin playtjänst vilket gör att den totala tittarsiffran uppgår till strax under tre miljoner tittare.

“Smått osannolika siffror”, skriver Härenstam via sitt konto på X, tidigare känt som Twitter.

Närmare tre miljoner tittare innebär att mer än en fjärdedel – strax under en tredjedel – av hela Sveriges befolkning på drygt 10,5 miljoner invånare tittade på finalen i Junior-VM mellan Juniorkronorna och USA. 

Tittarna fick dock inte se något svenskt guld utan USA vann finalen med 6-2 för att ta hem sitt sjätte JVM-guld medan Sverige fick nöja sig med silver i hemmaturneringen.


TV: Carl Klingberg om lillebror Johns framgångar i NHL

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL