Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.
Video: Viaplay
NHL

Chicago bröt dystra sviten – utan Connor Bedard: "Går inte att ersätta"

ANNONS

Ingen Connor Bedard i laget. 
Trots det lyckades Chicago under sena söndagskvällen bryta sin fem matcher långa förlustsvit efter att man besegrat Calgary med 4–3.
– Ingen kommer att kunna kliva fram och spela som Connor Bedard, säger lagkamraten Connor Murphy till NHL.com.

Under natten till lördag, svensk tid, åkte Connor Bedarden smäll mot huvudet i matchen mot New Jersey. Bedard tog sig för munnen efter en tackling från Brendan Smith och åkte raka vägen till avbytarbåset innan han lämnade matchen utan att återvända.

Senare under lördagen kom beskedet att Bedard brutit käken och blir borta på obestämd tid. Dessutom skadade sig veteranen Nick Foligno, då han bröt fingret i den fajt han tog med Smith för att stå upp för sin rookiestjärna.

Bröt sviten – utan Bedard

Utan Bedard och Foligno lyckades Chicago emellertid under sena söndagskvällen att bryta sin fem matcher långa förlustsvit, då man hemmabesegrade Calgary med 4–3.

– De går inte att ersätta med den talang och det ledarskap de besitter, men alla killar måste bara spela sitt spel, säger lagkamraten Connor Murphy till NHL.com.
– Ingen kommer att kunna kliva fram och spela som Connor Bedard. Alla måste spela till sina styrkor och inse att om vi gör det så kommer vi ändå ha en chans att vinna.

Klev fram i Bedards frånvaro

I Bedards frånvaro klev Colin Blackwell fram för Chicago, då han stod för två mål och en assist i 4–3-segern. 30-åringen öppnade matchens målskytte i den första perioden och var även den som satte det matchvinnande 4–2-målet i den tredje perioden, innan Nazem Kadri fick in en reduceringspuck för Calgary.

– Det är svårt att ta sig till den här ligan och ännu svårare att hålla sig kvar. Många killar kommer att få nya chanser nu och alla försöker göra det bästa av det, säger Blackwell.

Chicago ligger på nästjumboplatsen i NHL:s totala tabell denna säsong med 26 inspelade poäng på 40 matcher. Förra säsongen skrapade laget ihop 59 poäng på 82 matcher i grundserien, vilket gjorde laget till det tredje sämsta i NHL.

Chicago Blackhawks – Calgary Flames 4–3 (1–1, 2–1, 1–1)
Chicago: Colin Blackwell 2 (3), Philipp Kurashev (8), Nikita Zajtsev (2).
Calgary: Nazem Kadri 2 (13), Andrew Mangiapane (8).

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games