VIK Västerås HK vann mot Modo J20
J20 Nationell

VIK Hockey J20 avgjorde i straffläggningen hemma mot Modo J20

Det blev en riktigt tajt match när VIK Hockey J20 tog emot Modo J20 i J20 Nationell forts herr. Matchen avgjordes först efter straffar, där hemmalaget var starkast, och slutresultatet blev därmed 4-3 (2-1, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0). Noah Berger blev hjälte i straffläggningen.

Modo J20:s tränare Emil Svelander tyckte till om matchen:

– Jämn match där vi ändå tycker att vi skapar något fler heta chanser än motståndarna. Surt att förlora på straffar men vi tar med oss många bra saker från den här prestationen och jobbar vidare.

VIK Hockey J20 startade matchen starkast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Hugo Mivell och Oliver Marcelius innan Modo J20 svarade och gjorde 2-1 genom Wille Bergström. Efter 4.23 i andra perioden nätade Helmer Styf, på pass av Maximilian Kilpinen och Lucas Pettersson och kvitterade för Modo J20. 2.05 in i tredje perioden slog Tobias Oskarsson till framspelad av Vidar Blixt och Tim Bergström och gav laget ledningen för Modo J20.

7.51 in i perioden nätade VIK Hockey J20:s Noah Berger på pass av Elias Hallin och Elvin Håkansson och kvitterade för VIK Hockey J20.