Sverige vinner stort i JVM-premiären.
U18-VM

Sverige får drömstart på JVM – vinner stort mot Schweiz

I går tog JVM för killar slut – i dag inleds JVM för tjejer.
Sverige får då en drömstart mot värdnationen Schweiz och vinner premiären med 6-1.

Under lördagen inleds JVM för tjejer nere i Schweiz och Sverige får direkt en drömstart på turneringen.

Det blev seger med 6-1 i premiären och flera av stjärnspelarna klev fram och levererade direkt för Sverige som jagar ny framgång efter silvret i fjol.

Sverige inledde övertygande redan i första perioden och gick upp till en 3-0-ledning efter några drömminuter i slutet av perioden. Isabelle Leijonhielm gjorde 1-0 i powerplay och bara en och en halv minut senare kom 2-0 då Mira Hallin sköt ett skott som styrdes in av lagkaptenen Ebba Hedqvist. Blott en minut senare höll sig Leijonhielm framme igen och gjorde 3-0.

Storseger för Sverige i premiären

I den andra perioden utökade Sverige till 4-0 efter en riktigt fin soloprestation av Mira Hallin och matchen såg då vunnen ut.

Segern säkrades definitivt i tredje perioden efter ett mål av lagets stora stjärna Hilda Svensson i powerplay för 5-0. Trots att de redan hade fått en stor ledning så fortsatte Sverige trycka på och hade flera chanser för ytterligare mål.

Maja Helge stod för en riktigt stark insats i målet för Sverige men fick inte hålla nollan då Schweiz reducerade i slutet av matchen. Hon räddade dock 24 av 25 skott i segern. Segersiffrorna skrevs till 6-1 sedan Hilda Svensson gjort sitt andra mål i matchen.

De ledande spelarna visade vägen direkt för Sverige och hamnade i både mål- och poängprotokollet. Ebba Hedqvist var bäst med 1+3 medan Hilda Svensson och Isabelle Leijonhielm sköt 2+1, Mira Hallin gjorde 1+2 och Jenna Raunio noterades för två assists.

Sveriges nästa match i turneringen spelas på måndag då Slovakien står för motståndet.

Sverige – Schweiz 6–1 (3-0,1-0,2-1)

Sverige: Isabelle Leijonhielm 2, Hilda Svensson 2, Ebba Hedqvist, Mira Hallin.
Schweiz: Elisa Dalessi.

TV: Insidern – "Nylanders kontrakt kan vara klart snart"