Simon Zether fick matchstraff för tacklingen.

Rögle tar viktig seger – trots Simon Zethers matchstraff

Simon Zether fick matchstraff efter en tackling i första perioden.
Men Rögle lyckades ändå vinna matchen med 5-1 för att ta tre väldigt viktiga poäng i bottenstriden.

Rögle BK fick en drömstart mot MoDo Hockey och ledde med 2-0 redan efter sju minuters spel men mot slutet av den första perioden inträffade en situation som ändrade det hela.

Med lite mer än två minuter kvar att spela så hoppade Simon Zether in på isen och han tog direkt ett par skär innan han delade ut en tackling på MoDos Sebastian Ohlsson

Tacklingen tog högt upp och domarna beslutade att det skulle vara en femma. Efter videogranskning fastställdes domarnas beslut och 18-årige Zether åkte ut med ett matchstraff.

– Jag tror inte att den var helt given. Jag tycker att den är svår, säger TV4:s kommentator Lars Lindberg
– Den är hård tycker jag, säger TV4-experten Petter Rönnqvist.

Rögle missnöjda: “Svårt att se att det är en femma”

MoDo fick alltså spela fem minuter powerplay och reducerade då till 1-2 innan periodens slut. De får också inleda den andra perioden med över två och en halv minut ytterligare i powerplay.

Rögle var dock inte nöjda med utvisningen och var flera gånger framme hos domarna för att diskutera straffet.

– De bilderna jag ser så har jag svårt att se att den är femma. Men de har säkert tillgång till bättre bilder än vad vi har där så det gäller oss att bara kriga oss igenom den här. Sedan tycker jag att vi är värda två, tre utvisningar innan dess, säger Daniel Zaar till TV4 i pausen.

Det blev mållöst i den andra perioden men i den tredje kunde sedan Rögle utöka till 3-1 då backen Michael Kapla blev målskytt. MoDo tog ut målvakten i slutet av matchen men då kunde Rögle definitivt punktera matchen då Henry Bowlby gjorde 4-1 i tom kasse.

Rögle tar därmed tre väldigt viktiga poäng för vid förlust hade skåningarna kunnat åka ner under kvalstrecket ifall HV vunnit sin match mot Linköping under kvällen. Nu ökar Rögle sitt avstånd till lagen neråt.

MoDo – Rögle 1–5 (1-2,0-0,0-3)

MoDo: Josh Dickinson.
Rögle: Michael Kapla 2, Albin Sundsvik, Daniel Zaar, Henry Bowlby.

TV: Filip Forsbergs snyggaste aktioner 2023/24