Mora vann mot Timrå J20
J20 Nationell

Ryck i sista perioden avgjorde för Mora hemma mot Timrå J20

En jämn match mellan hemmalaget Mora och gästande Timrå J20 avgjordes först i tredje perioden. Där var Mora starkare och vann matchen i J20 Nationell forts herr med 2-1 (0-0, 1-1, 1-0).

– Stor vinst idag! Vi mötte en het målvakt och efter närmare 60 skott fick vi in en puck förbi honom. Hatten av för honom och hans insats. Som ett team bygger vi vidare på det och håller igång det för imorgon, kommenterade Moras tränare Erik Johansson.

Johannes Frisk slog till 10.59 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 2-1-mål.

Den första perioden slutade mållös. Efter 13.11 i andra perioden gjorde Timrå J20 0-1 genom Vincent Gellar.

Med 2.20 kvar att spela av perioden kunde Kalle Kratz kvittera till 1-1 för Mora. 10.59 in i tredje perioden slog Johannes Frisk till på pass av Anton Jäderberg och Felix Johansson och avgjorde matchen för Mora. Frisk fullbordade därmed lagets vändning.

Senaste mötet lagen emellan slutade med seger för Mora med 4-1.

Söndag 7 januari spelar Mora hemma mot Modo J20 12.00 och Timrå J20 mot VIK Hockey J20 borta 13.00 i ABB Arena Nord.