Tobias Björnfot klar för Vegas Golden Knights.
Foto: Bildbyrån/USA Today Sports
NHL

Tobias Björnfot klar för Vegas Golden Knights

ANNONS

Tobias Björnfot är inte längre Los Angeles Kings spelare. Efter att ha satts upp på waivers av klubben på onsdagen blev han under torsdagskvällen upplockad – av divisionsrivalen Vegas Golden Knights.

2019 valde Los Angeles Kings svenske backen Tobias Björnfot som 22:a spelare i första rundan av NHL-draften

Redan samma år debuterade han för klubben i NHL och hyllades stort av Kings backstjärna Drew Doughty för sitt mogna spel.

Men efter att ha spelat över hundra NHL-matcher under sina två första hela säsonger med klubben har det blivit desto mindre speltid för Kings de senaste två säsongerna. Efter tio NHL-matcher i fjol har det bara blivit en i år – och på onsdagen satte klubben upp den tidigare djurgårdsbacken på waivers i hopp om att kunna skicka honom till farmarlaget Ontario Reign i AHL.

Det lyckades man inte med.

Under torsdagskvällen kom beskedet att Kings divisionsrival, de regerande Stanley Cup-mästarna Vegas Golden Knights, lagt beslag på svensken. Detta efter att ha drabbats av en mängd skador på backar som Shea Theodore, Ben Hutton och Kaedan Korczak.

Under sina år i Nordamerika har Tobias Björnfot gjort 117 NHL-matcher och svarat för ett mål och 15 poäng. I AHL har det blivit elva mål och 31 poäng på 104 matcher med Ontario Reign.


TV: Drew Doughty hyllar Tobias Björnfot efter NHL-debuten

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL