Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Svenskarna låg bakom Calgary Flames seger – mot Nashville Predators

Calgary Flames vinner med 6-3 borta mot Nashville Predators efter bland annat mål av backen Rasmus Andersson.
Totalt var det sex svenskpoäng i matchen.

Svenskarna fortsätter att visa vägen för Calgary Flames

I natt var det just de blågula spelarna som ledde vägen poängmässigt när Calgary vann med 6-3 borta mot Nashville Predators

Det var en händelserik första period med sex mål under matchens första 20 minuter där svenskarna redan hade hamnat i centrum. Rasmus Andersson spelade fram till Calgarys 1-0-mål innan lagkaptenen Mikael Backlund passade till 2-0-målet.

Nashville reducerade sedan då Gustav Nyquist noterades för en assist till Filip Forsberg som blev målskytt med sin 19:e fullträff för säsongen. Nyquist har nu gjort poäng i sju raka matcher för “Preds”.

Rasmus Andersson klev sedan också in i målprotokollet då han sköt 4-2 precis i slutet av första perioden.

Filip Forsberg: “Inte bra nog”

I slutet av matchen kunde Calgary punktera matchen med ett 6-3-mål och då noterades stjärnan Elias Lindholm för en assist.

Totalt alltså sex svenskpoäng på nio mål i matchen som slutade med vinst för Flames.

Nashvilles stjärnmålvakt Juuse Saros blev utbytt i förlusten efter att ha släppt in fem mål på 25 skott under matchens två första perioder.

– Det var definitivt inte bra nog av oss. Jag tycker att vi fick vad vi förtjänade, säger en besviken Filip Forsberg efter förlusten.

Trots förlusten ligger Nashville fortfarande på en av wild card-platserna i den västra konferensen på 43 poäng medan Calgary Flames är ett av flera lag som jagar bakom då de nu har 39 poäng.

Nashville Predators – Calgary Flames 3–6 (2-4,0-1,1-1)

Nashville: Filip Forsberg (19), Colton Sissons (12), Michael McCarron (6).
Calgary: Connor Zary (8), Blake Coleman (15), Nazem Kadri (11), Rasmus Andersson (6), Noah Hanifin (6), Jahor Sjaranhovitj (12).