Ebba Svensson Träff stannar i Linköping.
Foto: Bildbyrån
SDHL

Ebba Svensson Träff skriver kontrakt med Linköping till 2027

ANNONS

Ebba Svensson Träff har blivit en toppmålvakt i SDHL samt har debuterat för Damkronorna. 
Nu skriver 19-åriga målvakten på ett treårskontrakt med Linköping. 
– Det är Linköping som jag vill vinna SM-guld med en dag, säger Svensson Träff. 

Förra säsongen tog Ebba Svensson Träff en plats som Linköpings förstemålvakt och den här säsongen har hon tagit ytterligare kliv för att bli en toppmålvakt i SDHL. 

På 14 matcher så här långt har LHC-keepern 93,7 i räddningsprocent samt 1,99 GAA vilket gör att hon är trea i målvaktsligan bakom stjärnmålvakterna Andrea Brändli (MoDo) och Klara Peslarova (Brynäs). 

Succén ledde till att Ebba Svensson Träff fick debutera i Damkronorna där hon blev en vinnare i debuten och sedan höll nollan i sin andra landskamp. 

Nu meddelar Linköping att burväktaren skriver ett nytt treårsavtal med klubben som sträcker sig till 2027. 

– Jag är väldigt glad och tacksam att jag får chansen att stanna här i Linköping i tre år till. Jag trivs väldigt bra i staden och laget, och det är Linköping som jag vill vinna SM-guld med en dag, säger 19-åringen på klubbens hemsida och fortsätter: 
– Mitt mål som målvakt är att fortsätta med att spela så mycket som möjligt i SDHL men också att, någon gång, komma med i Damlandslaget igen.

“Trots sin unga ålder har hon redan visat att hon är en toppmålvakt i SDHL”

Den Oskarshamnsfostrade målvakten kommer med andra ord att vakta kassen i Linköping för flera år framöver. 

– Först och främst: att förlänga med Ebba var en självklarhet för mig. Ebba är en tävlingsmänniska ända ut i fingerspetsarna och har varje säsong tagit kliv i sin utveckling som målvakt. Trots sin unga ålder har hon visat att hon redan nu är en toppmålvakt i SDHL. Efter inledningen av den här säsongen så vet jag att hon nu är redo att ta större kliv och ansvar i laget. Det ska bli otroligt roligt att följa Ebbas resa i fortsättningen och det känns fantastiskt kul att den resan kommer att fortsätta i LHC:s färger, säger sportchef Sabina Eriksson.

Ebba Svensson Träff är en av flera skickliga unga målvakter att komma upp inom svensk damhockey de senaste åren. Damkronorna har bra bredd på målvaktsposten bakom världsmålvakten Emma SöderbergTindra Holm, 22, Frida Axell, 22, Ida Boman, 20 och Svensson Träff, 19, alla har imponerat i ung ålder.


TV: Carl Klingberg om matchfixningsutredningen: "Skitjobbigt"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games