Dallas Stars förlorade mot Colorado Avalanche
Arkivbild

Colorado segrade i toppmötet mot Dallas

Det var toppmatch i NHL under fredagen när Dallas tog emot serieledande Colorado. Colorado vann matchen med 5-4 (1-1, 1-2, 2-1, 1-0) efter förlängning.

Nathan MacKinnon stod för Colorado Avalanches avgörande mål 3.40 in i förlängningen.

I och med detta har Colorado fyra raka segrar i NHL.

Första perioden var jämn. Dallas Stars inledde bäst och tog ledningen genom Evgenii Dadonov efter 11.56, men Colorado kvitterade genom Nathan MacKinnon bara två minuter senare. Dallas startade andra perioden vassast. Laget gick upp till en 3-1-ledning genom mål av Tyler Seguin och Joe Pavelski innan Colorado svarade och gjorde 3-2 genom Jonathan Drouin. 9.15 in i tredje perioden nätade Dallas Tyler Seguin återigen framspelad av Mason Marchment och ökade ledningen för Dallas.

9.48 in i perioden slog Jonathan Drouin till ännu en gång på pass av Jack Johnson och reducerade för Colorado.

Colorado kvitterade till 4-4 med 1.09 kvar att spela genom Mikko Rantanen.

I förlängningen tog det 3.40 innan Colorado också avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Nathan MacKinnon.

Colorados Nathan MacKinnon stod för tre poäng, varav två mål.

Dallas har två vinster och tre förluster och 21–16 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Dallas nionde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Colorados sjunde uddamålsseger.

Det här betyder att Dallas ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Colorado på första plats.

Nästa motstånd för Dallas är Nashville. Lagen möts söndag 7 januari 02.00 i American Airlines Center. Colorado tar sig an Florida hemma lördag 6 januari 22.00.