Anders Lindbäck får sparken.
Foto: Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Anders Lindbäck får sparken av Brynäs: “Tråkigt och jobbigt”

ANNONS

Brynäs gör förändring på målvaktssidan. 
Anders Lindbäck får sparken och tvingas lämna klubben. 
– Beslutet är fattat utifrån vad vi bedömer bäst för föreningen, säger sportchef Johan Alcén.

Förra säsongen återvände Anders Lindbäck till Brynäs men han hade en tuff säsong i SHL och var med när klubben åkte ut ur högstaligan.

Sedan degraderingen till HockeyAllsvenskan har Lindbäck blivit kvar i Brynäs och tanken var att han skulle hjälpa laget tillbaka upp till SHL igen men återigen har 35-åringen haft det svårt. 

På 15 matcher den här säsongen har Lindbäck 88,9 i räddningsprocent och 2,52 insläppa mål i snitt per match. Nu fattar då Brynäs beslut om att arbetsbefria målvakten från sitt kontrakt i klubben. 

– Anders är en Brynäsare sedan barnsben, det här känns både tråkigt och jobbigt, jag har haft honom både som kollega och medarbetare, men det här beslutet är fattat utifrån vad vi bedömer bäst för föreningen. I och med detta så intensifieras arbetet ytterligare med att säkerställa hur vår målvaktssituation ska se ut för resterande del av säsongen, säger Brynäs sportchef Johan Alcén.

Anders Lindbäck återvände till Brynäs – men får nu lämna

Anders Lindbäck är från Gävle och spelade i Brynäs som ung. 2022 återvände han till föreningen efter 13 år på annat håll där han bland annat spelat i NHL, KHL och Schweiz samt varit en landslagsmålvakt. 

Nu går han alltså skilda vägar med Brynäs – ett och ett halvt år sedan han återvände. 

– Jag önskar laget och föreningen all lycka till med fortsättningen av säsongen och i framtiden, säger Lindbäck i ett uttalande på Brynäs hemsida.

Brynäs har ännu inte presenterat någon ersättare till Lindbäck vilket innebär att de just nu endast har Damian Clara som seniormålvakt då han är utlånad till Brynäs från Färjestad.


TV: Elias Lindholms snyggaste aktioner 2023/24

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL