Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.

Adrian Kempe har hittat målformen – tvåmålsskytt i LA Kings förlust

Adrian Kempe hade “bara” gjort nio mål på de 30 första matcherna den här säsongen.
Men nu har svensken verkligen hittat målformen och efter dubbla fullträffar i natt har Kempe nu gjort fem mål på sina fem senaste matcher.

De två senaste säsongerna har Adrian Kempe tagit kliv för att bli en stjärna för Los Angeles Kings och varit lagets bästa målskytt med 35 och 41 mål.

Men den här säsongen har målskyttet inte varit riktigt på samma nivå utan Kempe har snarare blivit en passningsläggare för Kings då han “bara” hade gjort nio mål på de första 30 matcherna – men samtidigt hade 19 assists.

Nu har dock målskyttet kommit igång för svensken och i natt kom två nya fullträffar i matchen mot Detroit Red Wings.

Adrian Kempe snittar nu en poäng per match

Adrian Kempe inledde målskyttet i matchen redan inom de två första minuterna då han höll sig framme precis framför mål och kunde peta in pucken efter en fin passning av Alex Laferriere. Kings hade sedan en 2-0-ledning men tappade till 2-3 men då klev Kempe tillbaka in i handlingarna för att se till att kvittera till 3-3 med ett handledsskott som gick i nät med bara fem minuter kvar av tredje perioden.

På sina fem senaste matcher har Kempe nu gjort fem mål och han är därmed upp på totalt 14 mål under säsongen. Efter nattens mål snittar svensken nu också en poäng per match med 35 poäng på 35 matcher så här långt.

Trots Kempes insats så blev det förlust för LA Kings. Hans mål ordnade visserligen fram förlängning och matchen kom senare att avgöras på straffläggning. Där blev det i stället landsmannen Lucas Raymond som klev fram och blev hjälte för Detroit då han satte det avgörande straffmålet för att se till att Red Wings tar två poäng.

Los Angeles Kings – Detroit Red Wings 3–4 SO (2-0,0-2,1-1,0-0,0-1)

Los Angeles: Adrian Kempe 2 (14), Matt Roy (1).
Detroit: Robby Fabbri 2 (11), Jeff Petry (2), Lucas Raymond (avgörande straff).