Jesse Puljujärvi.
Foto: Bildbyrån
AHL

Jesse Puljujärvi närmar sig spel – i farmarligan

ANNONS

Jesse Puljujärvi har varit på try out i Pittsburgh i snart en månad. Nu väntas finländaren få speltid i AHL för att spela till sig ett nytt NHL-kontrakt.

Det är Pittsburgh Tribune-Review som rapporterar att den finske forwarden Jesse Puljujärvi väntas skriva på ett try out-kontrakt med AHL-klubben Wilkes-Barre/Scranton Penguins.

Pittsburgh Penguins general manager Kyle Dubas bekräftade uppgifterna i en radiointervju under onsdagen och även agenten Markus Lehto har bekräftat att Puljujärvi väntas ansluta till AHL-klubben. Där väntar i sådana fall välbehövlig matchning för forwarden, som inte spelat en match sedan i maj.

I Wilkes-Barre/Scranton återfinns just nu svenskarna Magnus Hellberg och Alexander Nylander.

Opererat bägge höfterna

Puljujärvi, som missat hela den här säsongen till följd av ha opererat bägge sina höfter under sommaren, har sedan den 10 december varit på provspel med Pittsburgh Penguins och de senaste veckorna har finländaren varvat upp sitt deltagande på isträningarna, enligt Pittsburgh Tribune-Review.

Den 25-årige finländaren släpptes av Carolina Hurricanes i somras efter att han producerat tre poäng (0+3) på totalt 24 matcher efter att han trejdats till klubben från Edmonton Oilers i slutet av februari.

Jesse Puljujärvi draftades som fjärde spelare totalt i NHL-draften 2016 av Edmonton Oilers och har under sin NHL-karriär producerat 114 poäng på 334 matcher.


TV: Tjeckien avgör i slutsekunderna – Kanada utslagna ur junior-VM

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games