KVÄLLENS SHL

HV71:s kross - säsongens andra bortaseger: "Stort"

HV71 har gått extremt tungt på bortaplan under hela säsongen.
I torsdagens möte med Örebro fick man ett trendbrott och avsluta den tunga sviten.
– En synnerligen efterlängtad bortaseger, säger kommentatorn Stefan Klemetz i 6–2-matchen.

Sett till endast matcher på hemmaplan ligger HV71 femma i SHL-tabellen. Desto tuffare ser det ut borta. Endast fyra poäng har trillat in på Jönköpingslagets konto när man är borta från hemstaden. Med en seger på 15 försök och sex raka förluster på bortaplan ställdes man mot Örebro under torsdagen.

– Vi håller uppe aktiviteten över 60 minuter. Vi håller en jämnare matchbild som resulterade i vinst senast. Allt byggs på ett bra försvarsspel, sa tränaren Johan Lindbom till TV4 inför om vad de gör bra på hemmaplan som måste överföras till bortaspelet.

Det började bra för HV, åtminstone i målkolumnen. Efter dryga nio minuter av den andra perioden hade 1–0, 2–0 och till slut även 3–0 trillat in bakom Jhonas Enroth i Örebros mål. På endast fem avlossade skott dittills hade tre hittat in. Örebro tvingades agera och ersatte Enroth med Jonas Arntzen.

– De har väl ganska mycket tid i vår zon, men vi håller dem på utsidan mestadels. Vi är effektiva framåt, men spelar också stundtals bra i deras zon. Vi är effektiva i dag, säger 3–0-målskytten Isac Brännström i TV4 efter andra perioden.

Ryckte - genom powerplay-spelet

Örebro reducerade, men i den tredje perioden kunde Henrik Borgström utöka till 4–1 och den andra bortasegern för säsongen såg verkligen ut att vara inom räckhåll.

För andra gången i matchen kom en reducering från Örebro, men denna gång följdes den upp av två mål, det första i tom bur och den andra i powerplay. Målet var det tredje i numerärt överläge i matchen för HV. Det gav slutresultatet 6–2.

– Det känns bra att ta segern på bortaplan. Det är stort för oss. Vi sköt inte mycket, men vi förlorade okej i mitten och var dödliga. Vi utnyttjade våra chanser och det var nyckeln i kväll, säger Henrik Borgström i TV4 efter sin trepoängsmatch.

TV: Forsling kastade handskarna för första gången i karriären