William Nylander första svensk till 50 poäng: "Fantastisk insats"

Senast fick William Nylander den 13 matcher långa sviten bruten.
I natt tog Torontos stjärna revansch - med två nya fullträffar i 3–0-segern i Los Angeles.
– En fantastisk insats, säger Torontos coach Sheldon Keefe enligt NHL.com.

Se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Efter fjolårets 87 på 82 matcher går William Nylander mot ett nytt personligt rekord. Nattens 3–0-seger mot Los Angeles Kings gör att den svenske stjärnan på väg mot mäktiga 118 poäng denna säsong. Detta efter att han studsade tillbaka med två fullträffar för sitt Toronto Maple Leafs.

Den 13 matchers långa poängsviten avslutades strax innan årskiftet i ett möte med Carolina, men när LA Kings nu stod för det första motståndet 2024 var William Nylander tillbaka i kolumnen. Tillsammans med sin svenske lagkamrat, Calle Järnkrok säkrade han segern.

– Jag kände direkt från nedsläpp att killarna var igång ikväll. Det är det de är kapabla till. En fantastisk insats, säger Torontos coach Sheldon Keefe enligt NHL.com.

Första svensk till 50 poäng

1–0 kom fem minuter in i den andra perioden efter att 27-åringen tryckt in en fladdrande puck och plötsligt hade en ny svit kanske startats? 2–0 stod Järnkrok för tre minuter senare innan Nylander klev fram igen. Med minuten kvar rundade han sin spelare föra att sätta 3–0 i tom bur och sitt andra mål i matchen.

Det andra målet tar Nylander till 19 fullträffar denna säsong - och framförallt till 50 poäng. Dit är han först av alla svenskar denna NHL-säsong.

Både Nylanders första och Järnkroks mål assisterades av Tyler Bertuzzi.

– Två riktigt fina pass. Han gör det riktigt bra och skapar många chanser. Jag tycker att vi kunde ha fått utdelning på några fler, men det var en bra match, säger Nylander till NHL.com.