Foto: Bildbyrån (Montage)
Junior-VM

Kanadas stora besvikelse: "Det känns som att jorden gått under"

ANNONS

Kanada har mer eller mindre prenumererat på JVM-guldet de senaste åren. 
Nu rinner tårarna efter att Tjeckien chockat favoriterna i kvartfinalen. 
– Det känns som att jag svek hela landet, säger Matthew Poitras enligt CBC.

Med elva sekunder kvar av gårdagens kvartsfinal skickade Växjös Jakub Stancl in 3–2 på Kanada. Plötsligt hade de regerande mästarna blivit utslagna ur JVM och missat avancemang till semifinal för endast andra gången sedan 2016. 

Efter slutsignal var det därmed en stor besvikelse hos spelarna. Flera tårar rann när de mötte media efter det tunga uttåget. 

– Det känns som att jorden gått under. Det är en otrolig möjlighet för oss och man vet aldrig när man får representera sitt land på den globala scenen igen, sa Kanadas kapten Fraser Minten till TSN.

Det avgörande målet var Jakub Stancls andra i matchen och letade sig in i nätet efter en styrning på backen, Oliver Bonk, son till tidigare NHL-tjecken Radek Bonk

– Fruktansvärt sätt att avsluta. Det är tufft för Bonk. Det kunde ha hänt vem som helst av oss, säger Kanadas Owen Beck enligt CBC.

“Jag svek hela landet”

Kanada förlorade endast mot Sverige inför slutspelet av mästerskapet och väntades vara ett av de tre bästa lagen i turneringen. Det tidiga 0–2-underläget hämtades upp mot Tjeckien, men inget ytterligare mål kom framåt - trots redan NHL-erfarna spelaren.

– Jag greppade min klubba lite för hårt. Det känns som att jag svek några av killarna, jag svek hela landet, säger Matthew Poitras som gjort 13 poäng på 27 NHL-matcher med Boston Bruins denna säsong. 

I Tjeckien var tonerna betydligt gladare, men fokus hamnade snabbt på nästa möte som är Sverige i JVM-semifinal. 

– Det var otroligt. Jag kan inte ens beskriva det, sade matchvinnaren till hockeysverige.se efter matchen.


TV: Isac Born om Henrik Lundqvist-hyllningen: "Supermäktigt"


 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL