Gustav Forsling kastade handskarna - efter otäcka smällen

En otäck smäll efter att pucken passerat gjorde Floridas Gustav Forsling förbannad.
Svensken nätade - och kastade handskarna för första gången i nattens 4–1-seger mot Arizona.
– Det är en fruktansvärd tackling, säger kommentatorn i sändningen.

Se fajten i spelaren ovan.

För första gången i NHL-karriären rann bägaren över för Gustav Forsling. Den svenske backen tilldelades 2+5 minuter mot slutet av den andra perioden i nattens match mot Arizona efter att han hamnat i sin första fajt i NHL-karriären.

Droppen som fick det att rinna över var en smäll som Coyotes Jazon Zucker delade ut på Forslings lagkamrat Nick Cousins. När pucken redan hade passerat hoppade Zucker på Cousins och tryckte in honom ordentligt i sargen.

– Brutalt från Zucker, rakt bakifrån. Forsling kliver in för att slåss med Zucker. Det är en fruktansvärd tackling, säger kommentatorn i sändningen.

Zucker tilldelades fem minuter för boarding och 5+10 för fajten med svensken. Ändå var det Arizona som blev nästa lag att näta. I numerärt underläge kvitterade man mötet tidigt i den tredje perioden. Dock ställde utvisningarna till det igen senare i matchen. Sam Reinhart satte 2–1 för Florida i powerplay och under en minut senare var även 3–1 ett faktum.

Gustav Forsling avslutade sedan den stökiga matchen genom att sätta 4–1 i tom bur.

– Vi var med efter två perioder, inte bara i resultat utan även hur vi spelade. I tredje hade vi svårt att hålla fokus och vårt lugn. De satte ett viktigt mål i deras powerplay och direkt efter satte vi den i eget nät. Det sög energin ur oss lite, säger Arizonas tränare Andre Tourigny enligt TSN.

TV: Highlights från matchen